Veelgestelde vragen over onze Nano Coatings

Veelgestelde vragen over onze Nano Coating

 

Wat is Nano Coating ?

Nano komt van het griekse woord 'Vavos'  wat dwerg betekent. Nano gaat namelijk op schaalniveau, het is de allerkleinste manipuleerbare schaal. Het verwijst naar toepassingen en technieken die werken op een schaal van 1 tot 100 nanometer. Wij gebruiken voor onze Nano Coatings en impregneer middelen de techniek om geselecteerde zandkristallen 1 miljoen x te verkleinen. De zandkristallen worden op verbindingsniveau uit elkaar gehaald en krijgen specifieke hechtingseigenschappen mee, waardoor het onmogelijk wordt dat vocht en verontreiniging zich nog kan hechten aan het gecoate materiaal. De Nano Coating of impregneer laag is duurzaam en bewezen effectief.

Meestal worden er producten gebruikt waar teflon (van de anti-aanbaklaag), of andere olieachtige substanties in verwerkt zijn. Dit zijn geheel andere producten, die volgens ons weinig te maken hebben met het gebruik van Nano Coating elementen die specifieke eigenschappen bieden aan een product.

 

Waarom zou ik een Nano Coating gebruiken ?

Een Nano Coating kan u verschillende voordelen bieden niet alleen op de korte termijn maar ook op de lange termijn, Wij hebben de verschillende voordelen van onze Nano Coatings voor u op een rijtje gezet.

- Duurzame bescherming voor kwetsbare en poreuze objecten zoals, kunstwerken, monumenten, bruggen, kerken etc.

- Maakt het schoonmaken kinderspel, door het easy to clean effect wat de Nano Coating heeft mag je het bijna 'leuk' noemen.

- Nano Coating verlaagt uw schoonmaakkosten en u bespaart het milieu! U heeft geen aggresieve schoonmaak middelen meer nodig, enkel een sopje en een doek. Hierdoor wordt het schoonmaken een stuk aangenamer, doordat de Nano Coating voor het easy to clean effect zorgt zal schoonmaken minder tijd in beslag nemen dan u gewend bent.

- Vele van onze Nano Coatings bestand zijn tegen UV straling.

- Op zoek naar anti-graffiti Nano Coating om vandalisme tegen te gaan ? ook dit hebben wij in ons assortiment, wij kunnen helaas het graffiti spuiten niet voorkomen maar wij kunnen er wel voor zorgen dat het zich niet meer hecht aan de muur waardoor het makkelijker schoon is te maken.

 

Zijn er Nano Coatings voedselveilig ?

Ja, onze PP-Permanente Coating heeft een food safe certificaat. Deze  Permanente Nano Coating is gebaseerd  op gepantenteerd polysilazan technologie. De Vavos Permanente Nano Coating is bijzonder geschikt voor gladde, niet-absorberende oppervlaktes, zoals een- of twee componenten verf (polyurethane of epoxy systems), polyester paints, GRP oppervlaktes, maar bovendien in het bijzonder is de Permanente Nano Coating voor metalen oppervlakten zoals, aluminium, zink, rvs, koper en verschillende legeringen (bijv messing en brons) 

 

Zijn de Nano Coatings milieuvriendelijk ?

Ja, de grondstof voor de Nano-producten en van onze Nano Coating zijn van minerale herkomst, waardoor er geen belasting voor het milieu is en we dus niet, aan het eind van de levensduur van de materialen, met een vervuild restproduct blijven zitten van de Nano Coatings.

 

Hoe moet ik een behandeld oppervlak met Nano Coating onderhouden ?

Doordat onze Nano Coating een east to clean effect ontwikkeld, kunt u de oppervlakken schoonmaken met een doek en warm water. u zal het oppervlak moeten blijven onderhouden wilt u optimaal van de Nano Coating profiteren.

 

Kunnen de Nano Coatings ook in de winter worden aangebracht ?

Ja en nee, afhankelijk van de omstandigheden en de soort Nano Coating. Standaard applicatie tempraturen voor Nano Coating zijn +5 tot +40 echter verschilt de soort Nano Coating of deze in bijv. volle zon kan worden aangebracht, zo speelt bijvoorbeeld de luchtvochtigheid ook een grote rol. Bij specifieke vragen voor het aanbrengen van Nano Coating raad ik u aan om contact met ons op te nemen !

 

Kan je 1 soort Nano Coating op verschillende soorten ondergronden aanbrengen ?

Nee, wanneer u bijvoorbeeld een glas Nano Coating op Hout probeert zal de werking nihil zijn of zelfs geen effect hebben. Dit komt omdat de Nano Coating zo is ontwikkeld en is aangepast voor het oppervlak wat wij u aanraden. Bent u niet zeker welke Nano Coating u nodig bent voor uw oppervlak om het gewenste resultaat te behalen, bel of mail ons! wij helpen u graag om een keuze te maken.

 

Wat is het lotus effect bij Nano Coating ?

Met het lotus effect bij Nano Coating wordt het water- en vuilafstotende effect bedoeld dat voor komt bij de bladeren van de lotusplant. De Lotusplant heeft van zichtzelf een Nanostructuur op het blad waardoor de hechting van water en vuil nihil is. Hetzelfde werkt het bij onze Nano Coatings.

© 2019 - 2024 Vavos Nano Coatings | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel