Nanotechnologie

Nanotechnologie

Nanotechnologie is een aantrekkelijke wetenschap die een groot potentieel lijkt te hebben bij de productie van een nieuwe generatie materialen met verbeterde eigenschappen. Nano gaat namelijk over schaalniveau – het is de allerkleinste manipuleerbare schaal. Het verwijst naar toepassingen en technieken die werken met afmetingen van minder dan 100 nm( factor 10−9, oftewel 0,000 000 001). Een Nanodeeltje heeft enkele specifieke eigenschappen waardoor het zich onderscheidt van deeltjes met "gewone" afmetingen, zoals zandkorrels. Wordt materie teruggebracht tot deze schaal, dan kunnen zich bijzondere eigenschappen voordoen. Op dat niveau zijn wetenschappers inmiddels in staat materialen te ontwerpen, produceren en manipuleren. De term Nano wordt gebruikt sinds 1960; Wij hebben onze bedrijfsnaam VAVOS afgeleid van het Oudgriekse νᾶνος (nanos) of in het Latijn "dwerg".  

Wij gebruiken voor onze nano coatings en impregneer middelen de techniek om geselecteerde zand kristallen 1 miljoen keer te verkleinen. De zandkristallen worden op verbindingsniveau uit elkaar gehaald en krijgen specifieke hechtingseigenschappen mee waardoor het onmogelijk wordt dat vocht en verontreiniging zich nog kan hechten aan het gecoate materiaal. De coating of impregneer laag is duurzaam en bewezen effectief.

Meestal worden er producten gebruikt, waar Teflon (van de anti-aanbaklaag), of ander olieachtige substanties in verwerkt zijn. Dit zijn geheel andere producten die volgens ons weinig te maken hebben met het gebruik van Nano elementen die specifieke eigenschappen bieden aan een product.

© 2019 - 2023 Vavos Nano Coatings | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel