Exclusief

PP

Artikel 1 van 6 Volgende

PP (PERMANENT PROTECTOR)

Deze Professionele hightech 1-component Nano Coating, PP, is speciaal ontwikkeld voor de eisen van de marine, militaire, luchtvaart en food industrie. Deze industriële Nano Coating is uitzonderlijk bestand tegen corrosie, graffiti, slijtage en hoge temperatuur (450 ºC). Het kan worden aangebracht op metaal, kunststof, poeder gecoat en geverfde oppervlakken. Uitharden kan versneld uitgevoerd worden door warmte of gewoon bij omgevingstemperatuur.

Vavos PP 1-component industriële Nano Coating levert met het oppervlak een sterke verbinding met hoge hechting eigenschappen. Hier door vormt de industriële Nano Coating een zeer dunne transparante slijtvaste laag met bijzondere eigenschappen. 

Voordelen:

Water, vuil en olie afstotend
Uitstekende bescherming tegen graffiti en corrosie
Zeer goed bestand tegen hoge temperaturen (450 ºC )
Extreem beschermend tegen slijtage
Chemisch bestendig 
Volledig dampdicht
Foodsafe certificaat
Uitzonderlijk lang effectief (10 jaar)

 

Toepassingen:

De  industriële Nano Coating is geschikt voor alle metalen, kunststoffen, en gladde niet poreuze oppervlakken. Glas, staal en Niet-staal houdende metalen. Gegalvaniseerde metalen, geverfde oppervlakken en Poedercoat ondergronden.

Ook bijzonder geschikt voor een groot aantal industriële en commerciële toepassingen:
• Militair (oorlogsschepen, vliegtuigen, tanks etc.)
• Staal industrie (bruggen, constructies, machines etc)
• Olie industrie (pijplijnen, platforms, koppelunits etc.)
• Scheepsindustrie
• Auto industrie (motoren, vracht/ tank auto’s paint top coat etc.)
• Trein industrie (motoren, trein frames, paint top coat etc.)
• Vliegtuig industrie (motoren, paint top coat etc.)
• Steen en beton industrie

 

Hoe gebruikt u de Nano Coating ?

Vavos PP moet worden aangebracht bij een omgevingstemperatuur van minstens +5 °C en een relatieve vochtigheid van 30 %-80 %. Vermijd direct zonlicht! Breng de coating in droge omstandigheden aan en nooit in de regen. De coating wordt met een applicator aangebracht. Eventuele fouten kunnen binnen ca. 10 min. na het aanbrengen worden verholpen. Na dit maakt het afstotende effect van Vavos PP, het onmogelijk om een andere laag toe te passen.

De gemiddelde dekking is ca. 15 ml/m2 en dit mag niet aanzienlijk worden overschreden. Tijdens de applicatie zouden er slechts kleine hoeveelheden van de originele container in de applicatie container afgegoten worden. Resten van ongebruikte Vavos PP mogen niet worden teruggestort van de applicatie container naar de originele container. Ook sporen van water in de applicator moeten worden vermeden. Applicaturen die met water bevochtigd zijn mogen niet worden gebruikt. Als er vuil verschijnt op de applicator tijdens het coating, moeten zij worden vervangen door schone applicator, om te vermijden dat er vuil in de Vavos PP coating terechtkomt. De applicator kan niet worden hergebruikt nadat de coating is aangebracht. Als de oplossing in de applicatie container verhardt of zich afzet, mag deze niet langer worden gebruikt. Oplossingen die niet langer bruikbaar zijn, moeten correct worden afgevoerd.

Vavos PP is aanraakbaar na ongeveer een uur. De aanbevolen uitharding condities (tot waterbestendig) zijn:

Kamer temperatuur: 8 – 12 uur

80 °C:                       twee (2) uur

130 °C – 180 °C:      een (1) uur

De Vavos PP coating is volledig effectief na een uitharding van 5-7 dagen bij kamertemperatuur. Op metalen oppervlaktes zoals aluminium, staal en roestvrij staal wordt een uitharding bij >80 °C aanbevolen, om een optimale hechting aan het substraat te bereiken.

Account maken

Klik hier voor het invullen van uw bedrijfsinformatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief met informatie en tips
Aanmelden
© 2019 - 2022 Vavos Nano Coatings | sitemap | rss